«Не згасне свічка болю та скорботи»

                    

   Кожен народ має свою власну історію, історію, яку створили і вистраждали впродовж багатьох століть і тисячоліть попередні покоління. Як свідчать давні джерела, майже кожне століття позначене голодними роками, страшними епідеміями, спустошливими війнами, чужоземними навалами. Але серед усіх цих сумних подій Голодомор 1932-1933 рр. — одна із найбільш трагічних сторінок історії українського народу. За механізмом творення і страхітливими наслідками його слід віднести до самих трагічних подій в історії людства.

    Але наша пам’ять, наша совість вимагає від нас наприкінці осені щороку гучно дзвонити у Дзвони Пам’яті і Скорботи в пам’ять тих мільйонів наших співвітчизників, які на початку 30-х років XX століття були безвинно закатовані голодом.

    

  26 листопада 2015 року у бібліотеці школи було проведено виховну годину з учнями 5-Б класу (кл. керівник Кендись Ноемі Михайлівна) присвячену вшануванню пам'яті жертв голодомору — найтяжчого злочину проти людства, спланованого і реалізованого керівництвом колишнього Радянського Союзу проти українських селян, проти України. Голодомор 1932-1933 рр. — одна з найтрагічніших сторінок нашої історії, про яку десятиліттями замовчували. Про нього і тепер мало знають в Україні. 

   Також вчителем історії Бережанською Юліаною Іванівною було проведено бесіди  з учнями 10 класів.

   Учні мали змогу переглянуто документальну стрічку «Білим по чорному» присвячену цим трагічним подіям та прослухали пісню Оксани Білозір «Свіча».

   В бібліотеці також було оформлено книжкову виставку.

 

  

 Запали свічку